Forum -> ciąża bliźniacza a tabletki antykoncepcyjne
| Tytuł: | ciąża bliźniacza a tabletki antykoncepcyjne |
| Autor: | Karolina24 25.5.2010, 20:23 |
| Witam chcemy z mężem postarać się o maluszka ale tylko jednego, bo za dobrze finansowo to my nie stoimy. Przez dwa lata zażywałam tabletki antykoncepcyjne, planuje je teraz odstawić i słyszałam, że po odstawieniu zwiększa się ryzyko zajścia w ciążę bliźniaczą. Mam pyt. po jakim okresie od odstawienia tabletek to ryzyko jest mniejsze? Ja mam 25 lat, a mąż miał siostrę bliźniaczkę wiec wiemy, że ryzyko jest większe | |
| Autor: | Ola 26.5.2010, 13:18 |
| Mówi się że sześć miesięcy to bezpieczny okres od odstawienia tabletek na zajście w ciąże, ale jaka jest recepta na jedno dziecko to się nie oriętuje. Ja po roku od odstawienia tabletek zaszłam w ciąże bliźniacza i też nie miałam za łatwej sytuacji finansowej,ale nie żełuje podwójne szczęście i wcale tak drogo nie kosztuje. | |
| Autor: | Iveee 24.6.2010, 10:44 |
| Droga Karolino, to czy bedziecie sie starali z mezem o jednego dzidziusia, nie wyklucza ze nie bedzie ciazy blizniaczej. Jest to jednak najczescij kwestia dziedziczna. Jesli w Twojej rodzinie byly wczesniej przypadki mnogich ciaz, to calkiem mozliwe ze Towja tez bedzie. | |
| Autor: | Ewelin 27.9.2010, 09:42 |
| Dokladnie, tak jak powiedzialy kolezanki. nie mozna sobie wybrac w jaka ciaze sie zajdzie. jesli wystepowaly u was ciaze blizniacze to faktycznie mozee nie byc tak latwo, zeby miec jedno dziecko. | |
Odpowiedz: